شناسهٔ خبر: 183447 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیر کل راه وشهرسازی فارس:

تأثیر تصمیمات شهرسازی بر پیکره شهرها باید مورد پایش و بررسی قرار گیرند

شهرسازی مدیر کل راه وشهرسازی فارس در جلسه هماهنگی ایجاد دبیرخانه دائمی همایش شهرسازی گفت: تأثیر تصمیمات شهرسازی بر پیکره شهرها باید مورد پایش و بررسی قرار گیرند.

به گزارش پایگاه خبری ناصر رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس گفت: «جایزه ملی شهرسازی» با رویکرد استفاده و بهره‌مندی از تفکرات و دیدگاه‌های مختلف، ایده‌های جذاب، راهکارهای نوین و راهبردهای ریشه‌ای و اساسی در حوزه شهرسازی هستیم.

رضایی با تأکید بر این که باید شرایط حضور شایستگان را در عرصه شهرسازی فراهم و از اقدامات و برنامه‌های کلیشه‌ای، شکلی و نمایشی معطوف به روز شهرساز پرهیز کرد، افزود: با شکل‌گیری و راه‌اندازی دبیرخانه دایمی شهرسازی می‌توان مؤلفه‌ها و شاخص‌های متعددی را تعریف و در کنار ایجاد سامانه پیشنهادات حرکت رو به جلو مبتنی بر نگاه به گذشته را در حوزه شهرسازی آغاز کرد.

وی از لزوم ایجاد فضای هم‌افزایی، برگزاری کارگاه‌های ایده‌پردازی، اجرای مسابقات متعدد و جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه شهرسازی سخن گفت و اظهار داشت: امروز ضرورت دارد شهرسازان پس از دو دهه به خود آمده و در کنار هم قرار گیرند.

رضایی، با بیان این که باید از چند تقدیر، تعریف و تمجید روز شهرساز عبور کرده و به سراغ چالش‌ها، مشکلات و مسایل شهرسازی رفت ، گفت: در روند بازدید از طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهرهای مختلف و مشاهده نتایج کار و اتفاقات روی داده، می‌بینیم چقدر دور بودن مهندسان شهرساز از یکدیگر، ایجاد ضرر کرده است.

مدیر کل  با انتقاد از فضای بیگانگی و غریبگی حاکم بر حوزه شهرسازی، گفت: دردآور است که بگوییم مهندسان شهرساز، نتوانسته‌اند از قدرت کنار هم بودن، هم‌افزایی و ارایه ایده‌ها و افکار خوب استفاده کرده و جایی برای خود پیدا کنند.

وی با تأکید بر این که شهرسازان باید در فضایی قرار گیرند که بتوانند برون‌داد افکارشان را ببینند، گفت: مهندسان شهرسازی باید آنچه یاد گرفته یا در افکارشان است را اجرا کنند و فقط به درس دادن و کنار کار ایستادن اکتفا نکنند.

رضایی تصریح کرد: مهندسان شهرساز در هر شرایطی باید به دنبال ایجاد موج باشند تا اگر حتی موفق به انجام چنین کاری نشدند حداقل یک نحله فکری را شکل داده باشند.

وی با بیان این که دانشگاه به عنوان یک محفل علمی باید این فضای هم‌افزایی را فراهم نماید و دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌ها و مهندسان شهرساز را پای کار بیاورند، گفت: باید درست فکر کرد و فکرها را درست به نتیجه رساند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان خاطرنشان کرد: باید بپذیریم مشکلات و چالش‌های شهرسازی، معضلات بزرگی نیست که نتوان آنها را حل کرد. علت کوچک فکر کردن و عدم هم‌افزایی است.

رضایی ادامه داد: باید ببینیم چرا شهرسازان تاکنون دور هم ننشسته و تصمیمات گذشته و تأثیرات آن بر شهرها را پایش نکرده‌اند.

وی افزود: در شهرسازی همواره باید در حالی که رو به جلو حرکت می‌کنی به پشت سر خود نیز نگاه کنی کاری که حوزه شهرسازی نکرده و هر تصمیمی که گرفته شده بر مبنای آن چیزی است که جلوی رویمان بوده و صرفا برای حل مشکلات و معضلات مسکن تجویز شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان بر ضرورت شکل‌گیری کارگروه شهرسازی با محوریت پایش تصمیمات و اقدامات گذشته تأکید کرد و اظهار داشت: باید یک برنامه درست و منطقی تعریف شود و همه دستگاه‌ها حمایت از حوزه شهرسازی را در دستور کار خود قرار دهند.

رضایی افزود: امروز فضا برای انجام تغییرات در حوزه شهرسازی آماده است لذا شهرسازان باید برای دستیابی به راهبردهای مؤثر در حوزه شهرسازی در بخشهای زیرساختی و نرم‌افزاری به صورت جدی کار کرده و نتایج اقدامات را به صورت سالیانه مورد بررسی، ارزیابی و پایش قرار دهند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان در بخشی دیگر از سخنانش از ضرورت درآمدزایی برای شهرسازان سخن گفت و افزود: یک ایراد بزرگ که بر ما وارد است، این است که هیچ گاه نگذاشتیم پیمانکاران ما در پروژه‌ها پولدار شوند تا بتوانند بعد از آن در حوزه‌های سرمایه‌گذاری ورود کنند.

وی تصریح کرد: در حوزه معماری و شهرسازی نیز همین وضعیت را داشته‌ایم و اجازه نداده‌ایم که معماران و شهرسازان ما درشت و ثروتمند شوند تابتوانند در حوزه‌های امکانات، تجهیزات نوین و نرم‌افزارها سرمایه‌گذاری کنند و نتیجه آن این شده که امروز به دنبال سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی برای انجام پروژه‌ها و برنامه‌هایمان هستیم.

رضایی تصریح کرد: باید فضا را باز کرد و پروژه‌های شهرسازی با رویکرد بزرگ مقیاس برای شهرسازان تعریف کرد.